CrossCup Hannuit: Poolse Gosk is beste bij de vrouwen, Nina Lauwaert opnieuw eerste Belgische

CrossCup Hannuit: Poolse Gosk is beste bij de vrouwen

De Poolse Anna Gosk heeft de CrossCup in Hannuit gewonnen, de vierde manche van het regelmatigheidscriterium in het veldlopen. Ze was eerder dit seizoen ook al de beste in Mol en haalde het zondag voor haar landgenote Katarzyna Rutkowska en Nina Lauwaert. Net als in Roeselare eind november vertrok Lauwaert als een speer, niemand volgde in haar spoor. Toen middenin de wedstrijd de Poolste atletes terugkeerden en ook Hanna Vandenbussche en Sofie Van Accom meebrachten, leek het er even op dat Lauwaert haar kruit te vroeg verschoten had. Voor de dagwinst bleek dat ook het geval, want de Polen gingen ervandoor. Maar in de op één na laatste ronde vond marathonspecialiste Lauwaert haar tweede adem en haalde ze Vandenbussche weer bij als beste Belgische.

Op Gosk stond geen maat voor de overwinning, Rutkowska zag de Belgische atletes in de slotronde geen bedreiging meer vormen voor de tweede plaats. Lauwaert kon de derde plaats veiligstellen, de Roemeense Roxana Barca liep als vierde over de finish.

Vandenbussche was tweede Belgische op plaats vijf, Sofie Van Accom moest uiteindelijk vrede nemen met een zevende plaats maar mag zich wel de nieuwe leider noemen in het klassement van de CrossCup. Belgisch kampioene Imana Truyers droeg tevoren de leiderstrui, maar moest in Hannuit al in de eerste ronde geblesseerd de strijd staken. Belofte Elise Vanderelst, specialiste van de 1.500 meter, stak de titel van de Franse gemeenschap op zak.

bron: Belga