Australian Open - Tweede reekshoofd Kerber en Maria Sharapova moeten inpakken

door
Belga
Leestijd 1 min.

Angelique Kerber (WTA 2) is zondag uitgeschakeld in de achtste finales van de Australian Open. Ook voor Maria Sharapova (WTA 30) zit het toernooi in Melbourne erop. Tweede reekshoofd Kerber ging in de Margaret Court Arena kansloos onderuit tegen de Amerikaanse Danielle Collins (WTA 35). De 30-jarige Duitse, die het toernooi won in 2016, kreeg een 6-0, 6-2 pandoering om de oren.

Collins, 25, was tot voor deze Australian Open nog nooit voorbij de eerste ronde van een grandslamtoernooi geraakt. Zij speelt om een plek bij de laatste vier tegen haar landgenote Sloane Stephens (WTA 5) of de Russin Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 44).

Met Maria Sharapova verdween zondag nog een ex-laureate van de Australian Open uit het toernooi. De Russin, in 2008 de beste in Australië, verloor in de achtste finale met 4-6, 6-1 en 6-4 van thuisspeelster Ashleigh Barty (WTA 15). Sharapova had vrijdag in de derde ronde de Deense titelhoudster Caroline Wozniacki (WTA 3) verslagen.

De 22-jarige Barty neemt het in haar allereerste kwartfinale op een grandslam op tegen de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 6). De tweevoudig Wimbledonkampioene maakte met een vlotte zege (6-2, 6-1) een einde aan het toernooi van de Amerikaanse tiener Amanda Anisimova (WTA 87).

bron: Belga