Ronnie Flex wint Popprijs 2018

Rapper Ronnie Flex heeft de Popprijs 2018 gewonnen. Dat werd zaterdagavond bekendgemaakt op het Nederlandse festival Eurosonic Noorderslag in Groningen.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 2 min.

"In een jaar waarin hiphop de hitparades en het uitgaansleven zo wist te domineren was er één artiest die er in veel opzichten bovenuit stak. Ronnie Flex loopt voorop in de muzikale ontwikkeling van het genre, staat tekstueel op eenzame hoogte en durft zich ook nog eens kwetsbaar op te stellen", aldus de jury.

Daarnaast roemt de jury Ronnie Flex om zijn keuze om niet voor de gemakkelijke weg te gaan. Zo koos hij heel nadrukkelijk voor een volledige liveshow compleet met band. "Met Ronnie Flex heeft de Nederlandse hiphop de beste missionaris die het zich kan voorstellen."

Belangrijke bijdrage

De Popprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de band of artiest die volgens de jury in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Op de erelijst prijken ook al de namen van Martin Garrix, De Jeugd Van Tegenwoordig, The Opposites en Anouk, om er maar enkele te noemen.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en een beeld.

Misnoegde reacties

Op Twitter leidt zijn overwinning tot gemengde reacties. Enkelen spuien felle kritiek en menen dat ze de Popprijs niet meer serieus kunnen nemen. Een ander verweert zich ertegen en vermoedt dat de critici zijn muziek nooit echt goed beluisterd hebben.

Teleurgesteld; Ronnie flex die de Popprijs wint. Mijn oren bloeden.

— TheQuietNini. (@Thequietnini) 19 janvier 2019

Alles is maar ‘popmuziek' tegenwoordig. Het onverstaanbare gebrabbel van ene Ronnie Flex blijkbaar ook. Gotspe. #popprijs

— erwinstweets (@erwinstweets) 19 janvier 2019

Bah...wat betekent die popprijs nog? Ga eens niet mee met de massa en kies voor kwaliteit.. zoveel ander moois te kiezen (Wende, De Staat, Kovacs of Jett Rebel voor mijn part) en dan kiezen ze Ronnie Flex.. ik begrijp het werkelijk waar niet. Het is toch juist een juryprijs?

— Anne Floor Lanting (@floor_anne) 19 janvier 2019