‘Walk United’: stappenteller voor het goede doel

'Walk United': stappenteller voor het goede doel
Foto Unsplash

Stappen voor het goede doel, het klinkt als iets dat je deed in het lager onderwijs. Een stappenteller is daarentegen nauwelijks weg te denken uit ons dagelijks leven. Steeds meer mensen zien wandelen als hun dagelijkse sportmoment en schaffen daarvoor een technologisch snufje aan om al dat gewandel te meten. Maar wat als je met die stappen iets voor het goede doel kon betekenen?

‘Walk United’

De jonge ondernemers Alexis Triboult en Édouard Phalippou zijn afkomstig uit de Franse stad Rouen. De twee vroegen zich af hoe ze al die gezamenlijke stappen konden omzetten in iets van algemeen belang. Ze zijn dan ook het brein achter ‘Walk United’, een app die je eenvoudigweg op je smartphone installeert om je stappen bij te houden. Hoe meer stappen je zet, hoe meer je aan het goede doel kan schenken.

Hoe werkt het?

De werking van ‘Walk United’ is eigenlijk heel simpel. Elke dag waarop je een schenking wil doen, moet je minstens 2.500 stappen zetten om de administratieve kost ervan te dekken. Vervolgens begint de teller te lopen en hoe meer stappen je zet, hoe meer geld je aan het goede doel geeft. Je kiest een project naar keuze en betaalt zelf niets – het eigenlijke budget is afkomstig van uiteenlopende organisaties die de app steunen. Gevraagd naar het idee achter ‘Walk United’ vertelt Triboult het volgende: “Volgens enkele studies die we hebben gevoerd, blijken er heel wat factoren te zijn die mensen doen afzien van een gift aan het goede doel. Geldgebrek, tijdsgebrek, gebrek aan vertrouwen… zijn enkele veelgenoemde oorzaken.” Wij zijn benieuwd naar het resultaat!