Vrachtschip vaart tegen brug in Grimbergen, brug ingezakt

Vrachtschip vaart tegen brug in Grimbergen

De brug over het zeekanaal Brussel-Schelde is vanochtend ingezakt toen een vrachtschip tegen de brug voer. Dat meldt de gemeente Grimbergen. “De schade is groot en de brug is ontoegankelijk voor alle verkeer”, klinkt het. “Verwacht wordt dat de herstelling heel wat tijd in beslag zal nemen.” Het ongeval vond omstreeks 08.30 uur plaats. De bel was afgegaan en de slagbomen gesloten. De brug was omhoog aan het gaan om een vrachtschip te laten passeren, maar volgens de gemeente is het vrachtschip tegen de brug gevaren. Daardoor zijn de kabels van de hefbrug zijn afgeknapt.

“Het wegdek van de brug is hierdoor enkele meters verschoven”, zegt burgemeester Chris Selleslagh. “De schade is groot en de brug is ontoegankelijk voor alle verkeer, inclusief voetgangers en fietsers. Alle verkeer dat het kanaal over moet, moet omrijden via Kapelle-op-den-Bos of Zemst. Verwacht wordt dat de herstelling heel wat tijd in beslag zal nemen. Een precieze timing is momenteel moeilijk in te schatten.”

De Lijn heeft zijn bussen al omgeleid en ook op het drukbevaren kanaal zelf kan geen enkel schip meer passeren. Het lokale wegverkeer dient om te rijden via de Verbrande Brug (Grimbergen) of de Jan Bogaertsbrug in Kapelle-op-den-Bos, zegt De Vlaamse Waterweg.

bron: Belga