Olivier Bolte schuldig aan moord, brandstichting en verboden wapenbezit

Olivier Bolte schuldig aan moord

De volksjury heeft Oliver Bolte (44) schuldig bevonden aan de moorden op Norbert Bocher (49) en zijn moeder Renate Bolte (71). Daarnaast werd de Duitser ook schuldig verklaard aan opzettelijke brandstichting en verboden wapenbezit. De verdediging had de feiten niet betwist. Oliver Bolte werd geboren uit Duitse ouders, maar groeide op in het Nederlandse Breda. In 2003 trok hij in bij zijn moeder, op haar appartement in de Koninginlaan in Blankenberge. Tot op vandaag blijft de beschuldigde volhouden dat zijn moeder door gezondheidsproblemen en aanhoudende stress uit het leven wilde stappen.

Op 6 maart 2017 mengde Bolte tien pillen flunitrazepam, beter bekend als Rohypnol, door de smoothie van zijn moeder. De pillen hadden echter niet het gewenste effect, waarop de beschuldigde naar een machete greep. Met een krachtige hak in de nek bracht hij Renate Bolte om het leven. Daarna deelde hij in haar rug nog een steek uit met een keukenmes.

De bewuste pillen kocht Bolte naar eigen zeggen op aanraden van Norbert Bocher, een Blankenbergenaar die hij tijdens het strandjutten had leren kennen. Na een toevallige ontmoeting op de kusttram besloot de beschuldigde om de man uit de weg te ruimen. Met een smoesje lokte hij Bocher op 7 maart naar een jaagpad in Zeebrugge. Daar schoot hij uit wraak twee kogels door het hoofd van het slachtoffer.

In de vroege uurtjes van 8 maart stichtte Oliver Bolte ook nog brand in zijn woning in de Koninginlaan. Het verkoolde lichaam van zijn moeder werd pas na de brand ontdekt. De beschuldigde bleef anderhalve dag voortvluchtig, tot hij zich op 9 maart in Zeebrugge ging aangeven bij de scheepvaartpolitie.

bron: Belga