MIA’s – Platenlabel [PIAS] krijgt Sector Lifetime Achievement Award

Het platenlabel [PIAS], of “Play It Again Sam”, krijgt tijdens de uitreiking van de Music Industry Awards – beter bekend als de MIA’s – op 7 februari een Sector Lifetime Achievement Award. Die prijs gaat naar “een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van de Vlaamse muzieksector”, zo maakten de organisatoren donderdag bekend. Het platenlabel werd begin jaren tachtig opgericht door Michel Lambot en Kenny Gates. Van een tweemansbedrijfje is [PIAS] uitgegroeid tot een Belgisch onafhankelijk muziekbedrijf met internationale uitstraling dat onder meer een tiental eigen platenlabels en een distributiepoot omvat. Het heeft negentien buitenlandse kantoren en telt meer dan 300 werknemers.
In België herbergt [PIAS] namen als Balthazar, Bazart, Daan, Melanie De Biasio, dEUS, Oscar and the Wolf, Whispering Sons en Soulwax.
“Wij zijn zeer vereerd door de Sector Lifetime Achievement Award”, reageren de beide oprichters. “Wij zijn erg trots op onze Belgische groepen, die we ook op internationaal vlak ondersteunen. Onze overtuiging blijft ‘the best is yet to come’.”
Vorig jaar won de Brusselse concertzaal Ancienne Belgique (AB) de Sector Lifetime Achievement Award.
De MIA’s zijn een initiatief van de openbare omroep VRT en het Vlaamse steunpunt Kunstenpunt. De awards worden op 7 februari voor de twaalfde keer uitgereikt. Angèle en Niels Destadsbader zijn dit jaar de grootste favorieten, met elk zeven nominaties.

bron: Belga