Honderdtal jongeren voeren actie voor klimaat op de Groenplaats in Antwerpen

Honderdtal jongeren voeren actie voor klimaat op de Groenplaats in Antwerpen

De YouthforClimate-manifestatie in Brussel heeft vandaag ook navolging in Antwerpen gekregen, waar een honderdtal spijbelende jongeren verzamelden op de Groenplaats. Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) zocht hen samen met schepen van Leefmilieu Tom Meeuws (sp.a) op en kondigde aan dat ze in mei een klimaatdag wil organiseren waaraan alle scholen in Antwerpen kunnen deelnemen. De jongeren bliezen rond 9 uur verzamelen aan de Groenplaats, voorzien van mondmaskers en spandoeken met slogans als ‘We will all die together”, “There is no planet B” en “Ooit nog iets verspillen, klets op uw billen”.

“We voeren actie in Antwerpen, omdat niet iedereen in Brussel geraakt. Sommige leerlingen mogen niet naar de hoofdstad van hun ouders of er zijn financiële redenen. We denken dat het klimaatprotest langer vol te houden is, als het dichter bij huis georganiseerd wordt”, zegt Warre Germis van het Stedelijk Lyceum Groenhout in Berchem, die de actie mee organiseert.

Rond 11 uur kwamen schepenen Jinnih Beels en Tom Meeuws naar de Groenplaats. Beels prees de jongeren dat ze willen opkomen voor een beter klimaat en een betere stad, maar heeft liever niet dat ze daarvoor spijbelen. “Daarom stel ik voor dat we in mei samen met alle scholen en leerlingen een klimaatdag organiseren, die door jullie wordt ingevuld. We willen samen met jullie proberen om van Antwerpen de eerste stad te maken die scoort op klimaatvlak.”

bron: Belga