Australië wil dat we geen selfies meer nemen met wombats

Australië wil dat we geen selfies meer nemen met wombats
AFP / R. Vennenbernd

Op Maria Island, een eiland voor de kust van Australië, vraagt de toeristische dienst aan bezoekers om geen selfies meer te nemen met wombats. De boodschap staat in een eed die toeristen kunnen afleggen als ze het eiland betreden. Het doel is om de harige knaagdieren niet te laten wennen aan menselijk contact.

Heb je een selfieverslaving? Reis dan niet af naar het Australische Maria Island, voor de kust van Tasmanië. De toeristische dienst probeert de bezoekers te overhalen om geen selfies meer te nemen met wombats. De knaagdieren met de zachte pels lopen vrij rond op het eiland en toeristen hebben de neiging om hen vast te nemen en een foto te trekken. Dat willen de beheerders vermijden.

“Ik zal jullie niet achtervolgen met een selfiestick”

Om het gedrag van de reizigers te veranderen, stelden ze een eed op. In die tekst richten bezoekers zich aan het eiland en de plaatselijke fauna en flora. “Ik leg deze eed af omdat ik respect heb voor de donzige en gevederde bewoners van het eiland”, klinkt het onder andere. “Wombats, als jullie langs me paraderen, beloof ik jullie niet te achtervolgen met een selfiestick of te dicht bij je baby’s te komen.”

“De staat Tasmanië werkt vaak met dieren op mensen zaken bij te leren, maar er zijn delen waar we proberen te vermijden dat mensen hen benaderen”, vertelt directeur van de toeristische dienst John Fitzgerald aan CNN Travel. “We vragen mensen om respect te hebben voor het feit dat het wilde dieren.”