Weerbericht: droge namiddag, maar zwaarbewolkt

Weerbericht: droge namiddag

Het is deze namiddag overwegend droog en zwaarbewolkt, met temperaturen tussen 3 en 8 graden. Aan het eind van de namiddag kan in het westen regen vallen en in de loop van de avond en nacht trekt het koufront met regen vanuit het westen landinwaarts. De minima liggen tussen 1 en 4 graden, zo voorspelt het KMI. Morgen is er wisselvallig weer met geregeld buien. In de Hoog-België zijn dit buien van smeltende sneeuw of sneeuw. In Laag- en Midden-België kunnen de regenbuien geleidelijk overgaan in winterse buien. In de namiddag zou het vanuit het westen wat droger worden met meer opklaringen. De maxima liggen tussen 2 en 5 graden. Tijdens de buien kunnen hevige rukwinden voorkomen. Morgenavond is er nog een kans op een laatste (winterse) bui, maar geleidelijk wordt het droger. De minima liggen tussen -5 en +1 graden.

Vrijdagochtend vriest het vrijwel overal onder een heldere hemel. Het blijft droog, maar redelijk snel zien we vanaf de Franse grens wolken verschijnen. Het wordt dan overwegend bewolkt met nog soms wat opklaringen. De maxima blijven steken tussen -1 en +4 graden.

Zaterdag blijft het droog, maar wordt het waarschijnlijk overwegend zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 0 graden in de Ardennen en +3 graden in het westen van het land. Zondag en maandag zijn er mooie zonnige periodes, maar soms ook vrij veel wolkenvelden. De temperaturen veranderen niet veel: maxima tussen 0 en +3 graden.

bron: Belga