“Verdediging schiet met bazooka op alles en iedereen”

Verdediging schiet met bazooka op alles en iedereen

In een commentaar op de ondervraging van de twee beschuldigden heeft het openbaar ministerie scherp gereageerd op de akte van verdediging die de advocaten van hoofdbeschuldigde Mehdi Nemmouche gisteren hebben voorgelezen. “De verdediging schiet met een bazooka op alles en iedereen, zonder enige vorm van respect”, zei openbaar aanklager Yves Moreau. “De strategie en de houding van de verdediging is duidelijk”, zei de magistraat. “Alleen Mehdi Nemmouche is braaf en alle anderen zijn stout, zelfs mevrouw de voorzitster die hem getuigen weigert. Het is trouwens ongezien dat een beschuldigde die onschuldig pleit, weigert op enige vraag te antwoorden.”

Volgens de openbaar aanklager probeert de verdediging enkel “Calimero” te spelen, door onder meer onmogelijke en onzinnige vragen te stellen aan het hof, zoals de oproeping van alle mogelijke agenten die ooit een rol hadden gespeeld in het onderzoek, of een plaatsbezoek aan een woning waarover nooit onderzoek was gevoerd.

“De jury zal zelf oordelen of de opmerkingen en vragen van de verdediging terecht waren”, aldus nog advocaat-generaal Moreau.

bron: Belga