Nacer Bendrer: “Boos op Nemmouche toen ik hoorde van aanslag”

Nacer Bendrer: "Boos op Nemmouche toen ik hoorde van aanslag"

Nacer Bendrer was boos op Mehdi Nemmouche toen hij hoorde dat die betrokken zou geweest zijn bij de aanslag op het Joods Museum. Dat heeft de man verklaard op het Brusselse assisenhof. Hij maakte zich wel geen zorgen omdat hij vond dat hem niets kon verweten worden. “Tenslotte had ik hem geen wapen geleverd”, klonk het. Nacer Bendrer was kort na 24 mei 2014, de dag van de aanslag, naar Algerije vertrokken voor de begrafenis van een vriend en kwam pas begin juni terug.

“Bij mijn terugkeer sprak ik met Mounir Attallah over de aanslag in Brussel”, zei Bendrer. “We vonden het allebei een vreselijke zaak. Ik was ook boos op Nemmouche toen bleek dat hij daarbij betrokken zou geweest zijn. Attallah ook, want volgens hem had Nemmouche hem op die 24 mei nog gebeld met de vraag hem enkele dagen later te komen halen aan het station van Nice.”

Op de vraag of hij zich toen zorgen maakte dat hij ook zou opgepakt worden, antwoordde Bendrer negatief: “Op dat moment niet, ik vond niet dat mijn iets te verwijten viel. Tenslotte had ik Nemmouche geen wapen geleverd. Later, toen ik opgepakt werd, werd ik wel bang.”

bron: Belga