Jupiler Pro League - Verschueren en Coucke verklaren vertrek Devroe: "Vonden geen nieuwe functie voor hem"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voor RSC Anderlecht lijkt dit jaar geen hoofdrol weggelegd op het Gala van de Gouden Schoen. Paars-wit beleefde intern wel een drukke dag. De Brusselaars ontbonden de overeenkomst van Luc Devroe, die in het najaar van sportief directeur naar hoofd scouting werd gedegradeerd. Algemeen manager Michael Verschueren en Marc Coucke lichtten de beslissing toe. Voor het vertrek van Luc Devroe had Verschueren een duidelijke uitleg. "We konden niet verder met zowel Devroe als Arnesen. Hun functies overlapten en dat kan niet. Frank is iemand die heel efficiënt wil werken. We wilden in eerste instantie Luc's enorme expertise gebruiken als hoofd van de scouting, maar ook Frank heeft die grote expertise. En zijn netwerk is heel uitgestrekt. We hebben dus een reorganisatie uitgevoerd."

Marc Coucke toonde zich terneergeslagen over de beslissing Devroe te laten gaan, maar bevestigde weinig keuze te hebben. "Ik vind het heel jammer, maar we moesten deze beslissing nemen", verklaarde de voorzitter. "Luc en ik zijn vrienden. We kennen elkaar al jaren en zijn samen naar Anderlecht gegaan. Hij heeft zijn uiterste best gedaan, maar jammer genoeg volgden de resultaten niet. Verschillende nieuwe spelers hebben niet gebracht wat we verwacht hadden. En dat kan niet bij Anderlecht. Bij deze club heb je geen vijf jaar tijd. Er is intussen een nieuwe structuur gevormd en het was moeilijk Luc daar een plaatsje in te geven. Ik ben er zeker van dat hij een nieuwe club vindt, waar hij opnieuw zijn grote capaciteiten kan tonen. Op termijn zal deze beslissing positief voor hem uitdraaien."

Anderlecht versterkte zich woensdag ook met een nieuwe speler. De Oostenrijkse international Peter Zulj tekende voor 3,5 jaar. "Zulj is een offensieve middenvelder, momenteel de beste speler van Oostenrijk", verduidelijkte Verschueren. "Het is een heel creatieve speler met straffe statistieken. De scouting volgde hem al maanden en was heel lovend. Zelf heb ik hem de voorbije weken bezig gezien. En bovendien ook belangrijk: hij wilde heel graag naar Anderlecht komen."

.

bron: Belga