“Heb Nemmouche met een kluitje in het riet gestuurd”

Heb Nemmouche met een kluitje in het riet gestuurd

Nacer Bendrer, een van de beschuldigden in het assisenproces over de aanslag op het Joods Museum, heeft hoofdbeklaagde Mehdi Nemmouche met een kluitje in het riet gestuurd toen die hem vroeg of hij voor hem een kalasjnikov kon vinden. Dat heeft Bendrer gezegd tijdens zijn verhoor door voorzitter Laurence Massart. Op 10 april 2014 zagen Nemmouche en Bendrer elkaar in Brussel, op vraag van Nemmouche. Die had een “moeilijke zaak” voor hem, en de volgende ochtend kwam Bendrer naar Brussel vanuit Marseille. Op voorhand zei Bendrer niet te weten waarom hij naar Brussel moest komen, maar hij vermoedde dat het om drugs draaide.

“Toen bleek dat ik voor hem een kalasjnikov moest vinden, was mijn interesse snel verdwenen. Ik ben teruggekeerd naar Marseille.”

“In het milieu kun je dat aan iemand vragen, maar je weet niet zeker dat je het ook gaat krijgen”, zei Bendrer daar gisteren nog over, maar hij zei het wapen niet te kunnen leveren.

Op de vraag van Massart of Nemmouche hem daarna nog veel belde, was het antwoord “Heel veel. Hij belde me constant om te vragen hoe het zat, maar ik heb hem met een kluitje in het riet gestuurd. Ik vertelde hem dat ik nog niets gevonden had, maar in werkelijkheid zocht ik niet. Het is zoals met de vrouwen: als die veel bellen en je antwoordt niet, dan hebben ze op den duur ook door hoe het zit”, aldus Bendrer.

bron: Belga