Geweld Syrië – Vier Amerikanen omgekomen in aanslag Manbij

Bij de zelfmoordaanslag woensdag in het Syrische Manbij zijn vier Amerikanen om het leven gekomen. Dat heeft het Pentagon bevestigd. De aanslag op de internationale coalitie in Manbij is opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS).
Het gaat om twee militairen, een burgerwerknemer van het ministerie van Defensie en een aannemer van het Pentagon die om het leven zijn gekomen. Ook zijn drie andere militairen gewond geraakt tijdens een “lokaal treffen in Manbij, Syrië”, aldus het centraal commando van het Amerikaanse leger (CENTCOM) in een persbericht.
Volgens de eerste informatie is hun dood te wijten aan een ontploffing, aldus nog het commando.
Eerder had de operatie van de internationale coalitie tegen IS, Inherent Resolve, gemeld dat Amerikaanse militairen waren omgekomen bij de aanslag, waarbij zeker zestien doden zijn gevallen. De coalitie maakte niet bekend hoeveel Amerikaanse slachtoffers waren gevallen.
Eerste berichten van het in Groot-Brittannië gevestigde Syrische Observatorium van de Mensenrechten (SOHR) spraken van een autobom, maar later zei het SOHR dat het om een bomvest ging. Die zou tot ontploffing zijn gebracht in een restaurant in het centrum van Manbij.
Islamitische Staat eiste de aanslag op en zei dat die was gericht op een patrouille van coalitietroepen en Koerdische militieleden.
De door de Verenigde Staten geleide internationale coalitie tegen IS heeft legerbases in Manbij.

bron: Belga