Masters snooker - Luca Brecel in kwartfinale tegen Ding Junhui

door
Belga
Leestijd 2 min.

Luca Brecel (WS-14) neemt het donderdagavond in de kwartfinales (best of 11) van het Masters snooker op tegen de 31-jarige Chinees Ding Junhui (WS-8). Die schakelde maandag Jack Lisowski (WS-16) met 6-1 uit. "Enter the Dragon" liet daarbij breaks van 66 en 123 optekenen. Lisowski debuteerde op het toernooi met 's werelds beste zestien spelers. De 27-jarige-Engelsman speelde aanvankelijk nog goed mee, maar had flink wat pech. Zo haalde Ding het derde frame pas binnen na een episch gevecht op de roze bal, dat 54 shots en 21 minuten in beslag nam. Het gaf Lisowski blijkbaar een serieuze knauw aan zijn zelfvertrouwen. "The Big Lisowski" stapelde de fouten steeds meer op, Ding had ze maar af te straffen. Pas in het zesde frame kwam Lisowski met een 60 break op het scorebord.

"Hij leek me wat nerveus", verklaarde Ding. "Ik had ook wat geluk en zijn zelfvertrouwen zakte zienderogen." Zelf maakte Ding, in 2011 winnaar van het Masters, dit seizoen nog niet veel klaar. "Maar het gaat weer de goede kant op. Ik ben nog niet in topvorm, maar heb veel getraind en voel me goed."

Brecel plaatste zich zondag al door de Nood-Ier Mark Allen (WS-6) met 6-5 uit te schakelen. Ding ontloopt zo de titelverdediger, maar krijgt met de jonge Belg wel de speler die tot nu toe het meeste indruk maakte in het Alexandra Palace tegenover zich. "Maakt niet uit. Er zijn maar zestien spelers op dit toernooi en dat zijn de allerbeste, er zijn dus geen makkelijke wedstrijden", blikte Ding vooruit.

Vier keer eerder speelde Brecel tegen Ding en telkens moest de 23-jarige Limburger het onderspit delven. Dit seizoen stonden de twee al tegenover elkaar in de halve finales van het WK 6-Reds. Ding won met 7-6. In de vorige duels was het verschil groter: 6-4 in de halve finales van het World Open 2017, 4-2 in de achtste finales van het Welsh Open 2016 en 4-1 in de zestiende finales van een toernooi in de European Tour in 2013.

.

bron: Belga