Keisse en De Buyst niet langer aan de leiding

door
Belga
Leestijd 1 min.

Iljo Keisse en Jasper De Buyst hebben de koppositie kwijtgespeeld na afloop van de vijfde dag in de Zesdaagse van Bremen. De Belgische tandem volgt in dezelfde ronde op dertien punten van het Italiaans-Zwitserse duo Simone Consonni/Tristan Marguet. Consonni en Marguet tellen 238 punten, Keisse en De Buyst 225. Drie duo's volgen op één ronde, dat zijn Marc Hester/Theo Reinhardt (203 ptn), Achim Burkart/Andreas Graf (185 ptn) en Christian Grasmann/Jesper Morkov (128 ptn).

Moreno De Pauw en de Nederlander Wim Stroetinga staan op de zesde plaats op vier ronden, ze sprokkelden 150 punten. Jules Hesters en de Nederlander Melvin van Zijl, die 108 punten verzamelden, zijn zevende op 10 ronden. Bryan Boussaer en de Duitser Sebastian Schmiedel (77 ptn) zijn weggezakt naar de elfde plaats, op 28 ronden.

Vanavond eindigt de Zesdaagse van Bremen. Iljo Keisse triomfeerde in 2008 in de Noord-Duitse stad, aan de zijde van de Duitser Robert Bartko. Dat deed hij in 2017 nog eens over met de Duitser Marcel Kalz. Vorig jaar ging de titel naar de Duitser Theo Reinhardt en Kenny De Ketele, die na zijn val in Rotterdam forfait moest geven voor deze editie. De Ketele was in 2016 eveneens de beste in Bremen.

bron: Belga