Australian Open – Mertens: “Veel emoties”

Australian Open - Mertens: "Veel emoties"

“Winnen in twee sets is altijd makkelijker dan in drie. En ik ben heel tevreden dat het zo verlopen is.” Dat zei Elise Mertens (WTA 14) dinsdag, na afloop van haar wedstrijd in de eerste ronde van de Australian Open. Op court 7, aangemoedigd door Kim Clijsters, won de Limburgse van 23 jaar in 6-2 en 7-5 van de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA 59), de finaliste van het tennistoernooi in Hobart. “Er waren veel emoties”, zei Mertens. “Een mix van stress en opwinding. Ik begon heel goed aan de partij. Ik was agressief en alles ging goed. Daarna begon ik fouten te maken, vooral met mijn forehand, wat me frustreerde en deed terugwijken. Ik begreep niet waarom het niet lukte en ik durfde niet meer slaan. Bij 5-2 in haar voordeel zei ik tegen mezelf ‘stop, geen emoties meer, kruip in je bubbel en sla gewoon, ook al gaat de bal buiten’. En ik kon de situatie keren.”
Mertens staat dus in de tweede ronde. De Belgische nummer 1 neemt het er op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Russische Margarita Gasparyan (WTA 91) en de Chinese Zhu Lin (WTA 118), die de kwalificaties speelde.
“In de tweede wedstrijd zou het beter moeten gaan, want nu zit ik in het toernooi. Ik heb vertrouwen, ook al is het altijd anders tijdens de match. Als iets niet gaat zoals ik wil, maak ik me daar zorgen over en probeer ik oplossingen te vinden. Morgen speel ik normaal in het dubbel (met de Wit-Russische Aryna Sabalenka, nvdr). Ik ga aan mijn service werken, mijn return, net als aan mijn spel aan het net, want ik heb goed gevolleyd.”

bron: Belga