Chinees hotel speelt met optische illusies

Chinees hotel speelt met optische illusies
Instagram / @stidio10design

Het ene hotel is duidelijk het andere niet. Anno 2019 willen we niet meer weten van vast tapijt of oubollig behangpapier. Hotels moeten een meerwaarde geven aan je vakantie. Dat moeten ook de ontwerpers van hotel The Other Place in de Chinese stad Guilin gedacht hebben. Niet geschikt voor zij die bang zijn voor optische illusies.

Studio 10

Het hotel werd ontworpen door het team achter Studio 10, een Chinees architectenbureau. In hun ontwerpen is er plaats voor creativiteit, speelsheid en kwaliteit. Daarbij proberen ze ook linken te leggen met de lokale cultuur. Voor The Other Place ontwierpen ze twee gastenhuisjes, met twee verschillende kleurenthema’s.

‘Maze’ en ‘Dream’

Het ontwerp van beide is gebaseerd op het werk van de Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher. Die ging voor zijn schilderijen vaak aan de slag met optische illusies en wiskundige bijzonderheden. En dat zie je goed terug in het hotel. In ‘Maze’ (letterlijk: doolhof) spelen groen, wit en lichte rozetinten de hoofdrol. ‘Dream’ is dan weer volledig roze gekleurd. De ruimtes worden gekenmerkt door hun simpliciteit en hun bevreemdend effect. Wij zouden alvast geen nee zeggen tegen een overnachting!