Persoonsaanrijding in station Sint-Niklaas: treinverkeer hersteld naar Antwerpen en Temse

Tussen Antwerpen-Berchem en Lokeren en tussen Sint-Niklaas en Temse is er maandagavond sinds 22.15 uur opnieuw treinverkeer mogelijk. Rond 20.30 uur was er een persoonsongeval in het station van Sint-Niklaas, maar er zijn intussen weer drie van de zes sporen beschikbaar, zegt spoornetbeheerder Infrabel. Een goederentrein die op weg was naar Antwerpen had een persoon aangereden aan het station van Sint-Niklaas, liet Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken eerder op de avond weten. Daardoor was het treinverkeer tussen Antwerpen-Berchem en Sint-Niklaas versperd.
Maar de spoorhinder is inmiddels grotendeels achter de rug. “Sinds 22u15 is er opnieuw treinverkeer mogelijk tussen Antwerpen-Berchem en Lokeren en tussen Sint-Niklaas en Temse. In het station beschikken we momenteel over drie van de zes sporen en dat is voldoende om het treinverkeer te kunnen organiseren”, zegt Baeken. “Er zullen wel nog gevolgsvertragingen zijn tot het einde van treindienst.”
De NMBS had na het ongeval vervangbussen ingelegd tussen Antwerpen-Berchem en Lokeren en tussen Sint-Niklaas en Temse. In de mate van het mogelijke werden toen ook treinen omgeleid via Mechelen en Dendermonde.

bron: Belga