Nieuwe verdachte geïdentificeerd voor doodrijden van geel hesje in Wezet

Nieuwe verdachte geïdentificeerd voor doodrijden van geel hesje in Wezet

Er is een nieuwe verdachte geïdentificeerd voor het doodrijden van een geel hesje in het Luikse Wezet (Visé). Dat heeft een woordvoerster van het Luikse parket deze middag bevestigd. Het gaat om een Nederlander uit Landgraaf (Nederlands Limburg), maar meer details over de identiteit worden niet meegedeeld. De berichten in de Nederlandse media over de arrestatie van die verdachte kan het parket voorlopig niet bevestigen. Er is een nieuw Europees aanhoudingsbevel uitgeschreven door de onderzoeksrechter. Voorlopig worden de feiten gekwalificeerd als doodslag.

Vandaag werd al duidelijk dat een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dongen is vrijgelaten voor het dodelijk ongeluk. De truck van de man uit Dongen was identiek zijn aan de truck van de man uit Landgraaf en werd opgemerkt door de bewakingscamera’s aan de grens. Daarom hadden speurders het verkeerde kenteken opgeschreven en werd de man uit Dongen zaterdag aangehouden.

Na een verhoor werd al snel duidelijk dat hij er niets mee te maken had, en hij werd gisteren vrijgelaten, raakte vandaag bekend. Daarop werd het onderzoek verder toegespitst op de vrachtwagen met de nummerplaat die door de aanwezige actievoerders was doorgegeven.

Die tweede vrachtwagen werd uiteindelijk teruggevonden bij een internationaal transportbedrijf in Maastricht. Het voertuig werd in beslag genomen. Die vrachtwagen werd niet opgemerkt door de bewakingscamera’s, omdat de chauffeur de snelweg had verlaten alvorens de grens over te steken.

bron: Belga