5 dingen die je herkent als je van thuis uit werkt

5 dingen die je herkent als je van thuis uit werkt
Foto Unsplash

Van thuis uit werken is leuk, want je bent flexibel en moet in principe de deur niet uit. En laten we eerlijk zijn, werken is heel wat aangenamer vanuit je luie zetel. Maar zij die regelmatig van thuis uit werken, zullen deze vijf dingen zeker herkennen.

Eindeloos snoozen

Als je om negen uur op je werk moet zijn, heb je een duidelijke snoozelimiet. Maar die verdwijnt plots als je van thuis uit werkt. Je verliest namelijk geen tijd met pendelen en niemand die controleert of je om negen uur of vijf minuutjes later achter je computer kruipt. En de tijd die je in bed spendeert, lijkt voorbij te vliegen. Plots kijk je op je smartphone en is het tien uur. Help!

Tanden poetsenHet hoort bij je dagelijkse routine. Opstaan, douchen, koffietje, tanden poetsen en gaan. Moet je de deur niet uit, dan is de kans groot dat je het tandenpoetsen ‘even’ uitstelt. Voor je het weet is je werkdag voorbij en zit je nog steeds met een ochtendadem. Gelukkig is er niemand die er last van heeft.

Middagpauze loopt uit

Een middagpauze is onontbeerlijk. Op kantoor word je echter aangespoord om je lunch snel naar binnen te werken – je wil immers niet onderdoen voor je collega’s. Dus nu je eens van thuis uit werkt, besluit je om even met een vriendin te gaan lunchen. Zij moet nergens naartoe en begrijpt niet dat van thuis uit werken niet hetzelfde is als vakantie. Ze sleept je mee naar enkele winkels en plots is het twee uur later. Time flies when you’re having fun. Toch gewoon thuis lunchen? Dan kan een serie er wel vanaf. Maar die sluwe Netflix zet alweer een nieuwe aflevering klaar en wie ben jij om Netflix tegen te spreken?

Outfitgoals

Op je werk wil je er piekfijn uitzien voor die ene collega waar je een oogje op hebt. Dagelijks ga je dus in de weer met make-up, hakken, een mooi kleedje… Thuis kan je echter je slobberige zelf zijn en breng je het liefst de hele dag door in je joggingbroek en met een vettige knot op je hoofd. Wederom: niemand die klaagt. Voor een Skypegesprek met je baas doe je even een net hemd aan, maar die pyjamabroek en sloffen vallen handig buiten beeld.

Flexibel

Van thuis uit werken betekent vaak dat je geen rekening moet houden met de kantooruren. Een uurtje later beginnen betekent gewoon een uurtje langer doorwerken. En voor je het weet zit je ’s avonds laat nog mailtjes te beantwoorden. Voor jou lijkt het alsof je de werknemer van het jaar bent, maar je partner is minder enthousiast.