La Liga - Messi scoort 400e competitiedoelpunt in La Liga

door
Belga
Leestijd 1 min.

Lionel Messi heeft zondag in de 3-0 overwinning tegen Eibar zijn 400e competitiedoelpunt gescoord in de Spaanse Primera Division. De Argentijnse aanvoerder van FC Barcelona was al sinds 2014 de absolute topschutter in La Liga. In het begin van de tweede helft knalde de 31-jarige Messi de 2-0 overhoeks binnen. Het is zijn zeventiende competitietreffer van het seizoen, zijn 400e in zijn hele carrière in de Spaanse eerste klasse. Sinds "Leo" tekende bij Barcelona kwam hij 435 competitieduels in actie. Messi maakte zijn eerste doelpunt in La Liga op 1 mei 2005 tegen Albacete. Al zijn treffers scoorde de Argentijnse vedette voor Barça.

In november 2014 kroonde Messi zich al tot topscorer aller tijden in Spanje. Met 253 goals ging hij de mythische spits Telmo Zarra (251) voorbij. De Spanjaard van Athletic Bilbao werd tussen 1945 en 1953 zes keer uitgeroepen tot "Pichichi", de topschutter in Spanje. Messi kan dat record op het einde van dit seizoen evenaren.

Dankzij de 3-0 overwinning op Camp Nou behoudt Barcelona zijn voorsprong van vijf punten op eerste achtervolger Atletico Madrid. Sevilla moet na een 1 op 9 de rol lossen in de titelrace. De Rojiblancos gingen met 2-0 onderuit bij Athletic Bilbao en volgen al op 10 punten van Barça.

.

bron: Belga