Australian Open – Federer heeft nog geen beslissing genomen over zijn gravelseizoen

Roger Federer (ATP 3), die de voorbije twee edities van Roland Garros vrijwillig aan zich voorbij liet gaan, heeft nog geen beslissing genomen over zijn gravelprogramma dit jaar. Dat verklaarde hij zondag, een dag voor de start van de Australian Open (14-27 januari). “Ik heb in mijn voorbereiding niets veranderd ten opzichte van de voorbije jaren”, opende de 37-jarige Federer, zesvoudig winnaar van de Australian Open, waaronder de laatste twee edities. “Mijn lichaam heeft goed gereageerd op de vakantie en ik heb vervolgens hard kunnen trainen, harder zelfs dan ik had verwacht. Ik voel me sterk. Dat hebben jullie misschien al kunnen zien op de Hopman Cup.”
Over zijn plannen op gravel kon Federer nog steeds niets zeggen. “Daar heb ik nog geen definitieve beslissing over genomen”, liet hij optekenen. “Ik heb er in mijn voorbereiding geen rekening mee gehouden.”
Begin november, na het toernooi van Parijs-Bercy, had Federer aan het Franse publiek al gezegd “geen idee te hebben” of hij in de toekomst nog zou terugkeren naar Parijs. Zijn laatste optreden op Roland Garros dateert van 2015, toen hij de kwartfinales haalde. In 2016 gaf hij forfait met een rugblessure, in 2017 en 2018 koos hij ervoor zich ten volle te richten op Wimbledon.
Federer start maandag aan zijn Australian Open met een duel tegen de Oezbeek Denis Istomin (ATP 99).

bron: Belga