Elena Castro Suarez is Miss België 2019

Foto Belga / B. Doppogne

De 18-jarige Elena Castro Suarez is zaterdag in het Plopsa Theater in Adinkerke verkozen tot Miss België 2019. Zij volgt Angeline Flor Pua op als “de mooiste van het land”. 

Na een lange avond schoten er van de initiële 30 meisjes uiteindelijk nog 12 over. De Spaans-Belgische Elena Suarez Castro kwam er als grote winnares uit. Ze is pas 18 jaar, komt uit Antwerpen en is studente rechtspraktijk.Het is al de vierde keer in vijf jaar dat het kroontje van Miss België naar de provincie Antwerpen gaat. Elena Castro Suarez is bovendien de zesde Vlaamse Miss België op rij.

“Dit is echt geweldig en schitterend”, zo reageerde de kersverse miss. “Iedereen was heel sterk. Ik had misschien net dat beetje extra. Ik zal België alleszins goed vertegenwoordigen.”

Elodie Duchesne, de 19-jarige uit het Naamse Spontin, werd eerste eredame. Aline Elsermans, ook al uit Antwerpen vervolledigt het podium. Zij is 25 jaar en eventmanager. Michelle Vermeersch is vierde eredame en de eerste West-Vlaamse. Er waren nochtans zes West-Vlaamse kandidates. Julie Boone, de 23-jarige HR-consultant vervolledigt de top vijf.

De organisatie van Miss België, met name organisatrice Darline Devos, is tevreden met Miss België, de Antwerpse Elena Castro Suarez. Dat zei ze meteen na afloop.

“Elena is een ruwe diamant”

“Ze was niet meteen mijn nummer één, maar ze presteerde doorheen de competitie toch heel goed, ook vanavond”, aldus Devos. “De punten lagen heel dicht bij elkaar. Dat de titel opnieuw naar Antwerpen gaat is echt toeval. Ook dit jaar is de eerste eredame uit Namen en de tweede uit Antwerpen. Dat lijkt heel goed op vorig jaar, maar het is echt toeval.”

Devos kent heel wat kwaliteiten van haar nieuwe miss. “Elena is een heel eenvoudig, vriendelijk, sociaal meisje. Ze is heel lief voor andere mensen. Elena is net zoals Angeline een ruwe diamant”, aldus Devos.

Normaal gaat zij ook naar Miss World . “Het is de gewoonte dat Miss België naar Miss World gaat. Ze heeft alleszins de kwaliteiten om mee te strijden bij de Miss World. Het hangt af van de data. Elodie Duchesne kan evengoed naar Miss Universe gestuurd worden.”