Monaco ziet af van transfer Vainqueur door kuitblessure

door
Belga
Leestijd 1 min.

William Vainqueur zal dan toch niet door Monaco gehuurd worden van het Turkse Antalayspor. De Monegasken maakten vandaag op hun website bekend dat Vainqueur niet slaagde voor de medische testen door een blessure aan de linkerkuit. De dertigjarige Vainqueur, tussen 2011 en 2014 een sterkhouder op het middenvelder van Standard, staat sinds september 2017 onder contract in Turkije en heeft er nog een overeenkomst tot medio volgend jaar. Antalyaspor nam hem toen over van AS Roma, dat hem eerder al had uitgeleend aan Olympique Marseille. In de zomer van 2014 was het Dinamo Moskou dat hem wegplukte in Luik.

Bij het krasselende Monaco van voormalig assistent-bondscoach Thierry Henry moest Vainqueur op het middenveld een concurrent van Youri Tielemans worden. Met Nacer Chadli is er nog een tweede Rode Duivel in het prinsdom aan de slag.

De Monegasken leken vorig weekend ook op weg om Cesc Fabregas binnen te halen, maar omtrent de transfer van de Spaanse middenvelder van Chelsea is het al enkele dagen stil. Verdedigers Naldo (Schalke) en Fodé Ballo-Touré (Lille) kwamen wel de rangen versterken. AS Monaco kan de versterkingen goed gebruiken in dit horrorseizoen. De club staat na achttien speeldagen op de negentiende en voorlaatste plaats in de Ligue 1 met 13 punten. Alleen Guingamp (11 ptn) presteert slechter.

Bron: Belga