VIDEO. Dronken bestuurder knalt op paaltje in Roeselare centrum

Foto: Facebook / Politiezone RIHO

In Roeselare is een dronken bestuurder op een verzinkbaar paaltje geknald toen hij wegvluchtte van een politiecontrole. De politie heeft de beelden vrijgegeven om duidelijk te maken dat rijden en drinken niet samengaan.

Het ongeval gebeurde tijdens de nacht van 29 op 30 december. Een 24-jarige Pool en een passagier werden tegengehouden door de politie, maar de bestuurder duwde het gaspedaal in en reed met zijn Audi tegen hoge snelheid het Stationsplein van Roeselare op.

Spectaculaire crash

Even verder liep het helemaal mis, want hij ramde een verzinkbaar paaltje dat dient om bestuurders uit het centrum te houden voor en na een bepaald tijdstip. De auto vloog spectaculair de lucht in en raakte zwaar beschadigd. Enkel de passagier liep lichte verwondingen op bij de crash.

Rijbewijs kwijt

Beide inzittenden werden opgepakt door de politie. De dronken bestuurder moet zijn rijbewijs inleveren voor vijftien dagen. De politie deelde de beelden van de crash op de Facebookpagina van de Politiezone RIHO. “Sturen en drinken gaat niet samen … en zeker niet als je dan nog wegvlucht van onze patrouille”, schreven ze erbij.