Amerikaanse politie pakt ‘deurbellikker’ op

Foto Twitter / @sylviadungan

Sommige overtredingen zijn zo bijzonder dat het moeilijk is om ze te geloven. Zoals de actie van deze man in Salinas, Californië. Hij werd namelijk door een veiligheidscamera gefilmd terwijl hij ’s nachts drie uur lang aan een deurbel stond te likken. De politie heeft hem nu weten te vatten. 

Pa en ma Dungan uit het stadje Salinas waren niet thuis op het moment van de feiten, afgelopen vrijdagnacht. Hun kinderen wel, maar ze werden niet gewekt door Arroyo.

De ouders kregen rond 5 uur een melding van bewegingen die de camera had waargenomen. Toen ze die beelden de volgende ochtend bekeken, kregen ze de schok van hun leven. “We zagen een man die urenlang aan onze deurbel stond te likken, en enkel pauzeerde om in onze plantenbak te plassen”, zo vertelt Sylvia Dungan.

“Vreemdste zaak uit m’n carrière”

De Dungans verwittigden meteen de politie. Die kon de “likker” al snel identificeren als Roberto Arroyo, een dakloze man uit de buurt. Ze pakten hem op voor ondervraging en lieten hem even later gaan. Hij zal waarschijnlijk niet vervolgd worden voor het gelik, maar wel voor het stelen van de verlengkabel van de kerstverlichting van de woning.

«Dit is waarschijnlijk de vreemdste zaak uit mijn carrière», zo zei politiecommissaris Miguel Carbrera aan een lokale tv-zender.