Proximus: "Wet Renault niet van toepassing"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Is de wet Renault van toepassing op Proximus? Neen, zo zeggen zowel het kabinet van minister van Werk Kris Peeters als advocaat arbeidsrecht Filip Tilleman in een gezamenlijke reactie. Minister van Werk Peeters maakte vandaag, na overleg met de top van het telecombedrijf, bekend dat mogelijk sprake is van 1.900 afvloeiingen. De vakbonden reageerden verbaasd. Pas donderdag staat bij het bedrijf een bijzonder paritair comité gepland, het equivalent van een bijzondere ondernemingsraad.

In een reactie zei specialist arbeidsrecht Filip Tilleman dat een inbreuk van de wet Renault dreigt door de communicatie van Proximus en Peeters. Maar de federale overheidsdienst Werkgelegenheid argumenteerde dat Proximus niet gebonden is aan de wet Renault.

Het kabinet Peeters heeft contact genomen met Tilleman, en beiden scharen zich nu achter de argumentatie van de FOD, zo blijkt uit een gezamenlijke mededeling. "Zowel het kabinet als advocaat Tilleman bevestigen de analyse van de FOD Werkgelegenheid dat de wet-Renault niet van toepassing is voor Proximus", luidt het.

bron: Belga