Jupiler Pro League – Tom De Sutter heeft mondeling akkoord met Oostende

Jupiler Pro League - Tom De Sutter heeft mondeling akkoord met Oostende

Tom De Sutter en KV Oostende hebben een mondeling akkoord bereikt over een contract tot het einde van het seizoen. Dat laat de club woensdag weten. Begin volgende week, als de groep terug is in België na de stage, wordt alles administratief bekrachtigd. De Sutter zat zonder club nadat hij afgelopen augustus moest vertrekken bij Lokeren. De aanvaller, met een verleden bij onder meer Cercle Brugge, Anderlecht en Club Brugge, trainde al even mee met Oostende. Nu krijgt hij een contract aangeboden.
“Het was niet altijd even makkelijk om met die onzekerheid te leven, maar ik ben nu zeer blij dat KVO mij die kans geeft om mijn carrière opnieuw te lanceren”, reageert De Sutter. “Ik voelde me mentaal de hele tijd nog voetballer, ook toen ik zonder club zat. Nu heb ik concrete doelen voor ogen en kan ik niet wachten om er in te vliegen.”
Ook trainer Gert Verheyen is tevreden met de komst van De Sutter. “We kennen allemaal de capaciteiten van Tom, maar we mogen nu ook niet verwachten dat hij er meteen zes of zeven zal binnen leggen. Hij speelde lange tijd niet en dat werk je niet meteen weg. Maar met zijn kwaliteiten kan hij ons zeker van dienst zijn. Bovendien is hij ook niet onbelangrijk in de kleedkamer en integreerde hij zich meteen in de groep.”

bron: Belga