De Croo en Reynders zien beursgang van Belfius in april voorlopig niet zitten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Minister van Financiën en Open Vld-vicepremier Alexander De Croo ziet een beursgang van staatsbank Belfius in april niet zitten als de beurzen op het huidige niveau blijven. Dat liet hij vandaag verstaan in De Ochtend. Ook zijn MR-collega Didier Reynders reageert sceptisch op het idee van CD&V-vicepremier Kris Peeters. Minister van Economie Kris Peeters zei gisterenmiddag in Het Journaal op Eén dat er in april misschien een opportuniteit zou zijn om staatsbank Belfius naar de beurs te brengen. "Ik ben heel voorzichtig, maar wel positief", klonk het. Peeters wil ook met een regering in lopende zaken absoluut nog "vechten" voor een oplossing voor de gedupeerde Arco-coöperanten.

Zijn Open Vld-collega Alexander De Croo is minder optimistisch. "Dat we ooit een beursgang doen, daar ben ik absoluut voorstander van en zou eigenlijk al gebeurd moeten zijn. Maar we gaan geen beursgang doen op het moment dat het solden zijn op de beurs. Als je kijkt naar de beurzen vandaag, dan wil dat zeggen dat je 2 miljard euro laat liggen", zei hij in De Ochtend. "Ik heb geen glazen bol, maar als de beurzen blijven zoals ze zijn dan laten we veel geld liggen."

De Croo zei wel dat er binnen de regering nog over gesproken zal worden, maar voegde eraan toe dat hij denkt dat een regering in lopende zaken zo'n beslissing niet kan nemen.

Ook MR-collega Didier Reynders is sceptisch. "Met een herstel van de beurzen is dat misschien mogelijk, maar nu zie ik daar geen opportuniteit voor op financieel vlak", zei hij in De Ochtend. "De beurzen staan overal op een zeer laag niveau, ook bij ons. Dus het is zeer moeilijk om nu aan een introductie van een deel van Belfius op de beurs te denken. Maar misschien hebben we over enkele maanden wel een heel andere situatie."

bron: Belga