Vital Borkelmans leidt Jordanië in opener naar stuntzege tegen titelverdediger Australië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jordanië heeft zijn Asian Cup met een stuntzege op gang getrapt. De ploeg van bondscoach Vital Borkelmans klopte op de eerste speeldag van groep B in Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten titelhouder en favoriet Australië met 1-0. Anas Bani Yassen (26.) zorgde, met een treffer iets voor het halfuur, voor de verrassende 1-0 ruststand voor Jordanië. Australië ging nadien verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar vond geen gaatje in de afweer van Jordanië. Het team van Borkelmans hield stand en stelde de drie erg belangrijke punten veilig.

Australië telt Genk-doelman Danny Vukovic in zijn kern. Hij moest genoegen nemen met een plek op de bank, want de eerste doelman van de Socceroos is al jaren Mathew Ryan, met een verleden bij Club Brugge en Racing Genk.

Later vandaag treft Syrië in groep B Palestina. Op de volgende speeldag kijkt Australië Palestina in de ogen, terwijl Borkelmans aan de bak moet tegen Syrië. De eerste twee teams van elk van de zes poules plaatsen zich voor de achtste finales, net als de vier beste derdes.

bron: Belga