Jan Van den Bergh ruilt Beerschot Wilrijk volgend seizoen voor AA Gent

Jan Van den Bergh ruilt Beerschot Wilrijk volgend seizoen voor AA Gent

Beerschot Wilrijk neemt na het lopende seizoen afscheid van Jan Van den Bergh. De verdediger maakt komende zomer de overstap naar AA Gent. Dat maakte de 1B-club gisterenavond bekend. De Buffalo’s wilden Van den Bergh graag meteen toevoegen aan hun kern, maar Beerschot Wilrijk legde “een stevig bod” naast zich neer. Het contract van de 24-jarige centrale verdediger op het Kiel loopt na dit seizoen af. Beerschot Wilrijk probeert zijn contract al een tijdje open te breken, maar Van den Bergh gaat daar niet op in. “Ik apprecieer het dat KFCO Beerschot Wilrijk heel ver ging om me te houden en ik ben nog steeds heel graag op het Kiel. Daarom legde ik enkele andere aanbiedingen van 1A ploegen naast me neer”, legt hij uit op de website van de Ratten.

“Zowel financieel als sportief kon ik het aanbod van Gent echter niet weigeren. AA Gent behoort tot de top van België en wil me er absoluut bij. Dit is voor mij een unieke gelegenheid om te kijken wat ik waard ben”, aldus nog Van den Bergh, die wel pas volgend seizoen voor de Buffalo’s zal uitkomen. Voor Beerschot Wilrijk was een verhuis naar de Ghelamco Arena in januari onbespreekbaar.

“Gent heeft er een serieuze transfersom voor over maar de investeerders van Beerschot Wilrijk staan niet open voor die piste. Een financiële injectie is op dit moment ondergeschikt aan de sportieve ambitie”, klinkt het.

Beerschot Wilrijk haalde Jan Van den Bergh in 2016 bij Heist. De centrale verdediger genoot zijn opleiding bij Westerlo.

bron: Belga