Belgen in het buitenland - Romelu Lukaku schenkt Solskjaer vierde zege op rij

Manchester United heeft woensdag ook zijn vierde wedstrijd onder Ole Gunnar Solskjaer gewonnen. Op de 21e speeldag in de Premier league versloeg het Newcastle met 0-2. Solskjaer, die twee weken terug José Mourinho opvolgde, is pas de tweede trainer die met Manchester United zijn eerste vier competitieduels wint. De eerste was de legendarische Matt Busby in 1946. De Noorse coach dankte Romelu Lukaku voor de zege. De Rode Duivel startte op de bank, maar mocht in de 63e minuut invallen en zette amper 38 seconden later bij zijn eerste baltoets de 0-1 op het bord, goed voor zijn achtste doelpunt van het seizoen. Nadat doelman Martin Dubravka een vrije trap van Marcus Rashford niet onder controle had gekregen, tikte Lukaku heel attent van dichtbij binnen. Ook in het tweede doelpunt had Lukaku een groot aandeel. Hij zette de counter op waaruit Rashford tien minuten voor tijd, op assist van Alexis Sanchez, scoorde. Marouane Fellaini stond bij Manchester zelfs niet op het wedstrijdblad. Sinds het vertrek van Mourinho moet "Big Fella" het met één enkele invalbeurt van vier minuten stellen.

Eden Hazard slaagde er niet in om Chelsea de drie punten te bezorgen tegen Southampton. Het bleef 0-0. Hazard had enkele goede kansen, maar vond telkens doelman Angus Gunn op zijn weg.

Isaac Mbenza leed met Huddersfield een 1-2 nederlaag tegen Burnley (1-2), dat niet op de geblesseerde Steven Defour kon rekenen. De Belgische spits leverde in de 33e minuut de assist voor de 0-1.

Donderdag staat in Engeland de topper tussen Manchester City (Kevin De Bruyne, Vincent Komany) en Liverpool (Simon Mignolet, Divock Origi) op het programma.

Liverpool gaat met 54 punten aan de leiding, voor Tottenham (48), Manchester City (47) en Chelsea (44). Manchester United is met 38 punten zesde, Huddersfield sluit de rangen met 10 punten.