Roger Federer wint uniek duel tegen Serena Williams

door
Belga
Leestijd 1 min.

Zwitserland heeft het Hopman Cupduel tegen de Verenigde Staten gewonnen. In het afsluitende gemengd dubbel was Roger Federer met Belinda Bencic te sterk voor Serena Williams en Frances Tiafoe. Het werd 4-2 en 4-3 (5/3).

Na twee enkelspelen stond het dinsdag 1-1 nadat Federer en Williams allebei hun wedstrijd hadden gewonnen. Het dubbel moest daarop de beslissing brengen. Het was tevens de allereerste keer dat levende legendes Federer en Williams tegenover elkaar stonden in een competitie. De twee iconen zijn samen goed voor 43 grandslamtitels in het enkel (23 voor Williams, 20 voor Federer).

Zwitserland verdedigt in het Australische Perth zijn titel in de Hopman Cup. Federer en Bencic versloegen in hun eerste groepsduel de Britten Cameron Norrie en Katie Boulter. Williams en Tiafoe verloren ook al hun openingswedstrijd tegen de Grieken Stefanos Tsitsipas en Maria Sakkari en zijn uitgeschakeld.

Donderdag staat de laatste speeldag in poule B op het programma. De affiches zijn dan Griekenland/Zwitserland en Groot-Brittannië/VS. De groepswinnaar plaatst zich voor de finale.

bron: Belga