Nieuwjaarswensen massaal via sociale media verstuurd

Nieuwjaarswensen massaal via sociale media verstuurd

Wie Facebook, Instagram of WhatsApp opent, kan bijna niet om de “beste wensen”, “happy new year” en andere gelukkige nieuwjaars heen. De sociale media waren de plek bij uitstek om elkaar het allerbeste toe te wensen voor 2019. Dat blijkt ook uit de gegevens die de telecomoperatoren tijdens de nieuwjaarsnacht verzamelden. Het mobieledataverbruik steeg het sterkst bij Orange. Van oudejaarsavond om 20.00 uur tot nieuwjaarsochtend om 8.00 uur werd bij de telecomoperator 130.000 gigabyte aan mobiele data verbruikt, 80 procent meer dan een jaar geleden.

“Nieuwjaarsboodschappen werden vooral doorgestuurd in de vorm van foto’s en video’s via social media. Facebook, Instagram, Snapchat en WhatsApp spannen de kroon”, luidt het bij Orange.

Bij Proximus lag het dataverbruik tijdens nieuwjaarsnacht op 120.000 gigabyte, de helft meer dan vorig jaar. En Telenet (dat ook Base omvat) rapporteert een dataverbruik van ruim 87.000 gigabyte (+22 procent).

De traditionele sms boet intussen verder aan belang in. Bij de drie telecomoperatoren daalde het aantal verstuurde sms’jes met 10 procent of meer tegenover een jaar geleden. Samengeteld melden ze 33,7 miljoen verstuurde sms-berichten, minder dan de helft dan vijf jaar geleden.

Dezelfde trends waren ook al met Kerstmis vastgesteld.

bron: Belga