Verkiezingen18 – Vlaams Belang-verkozene stapt als onafhankelijke in meerderheid Antwerps district

An Van Uffelen, verkozen op de Vlaams Belang-lijst in het Antwerpse district BeZaLi (Berendrecht-Zandvliet-Lillo), helpt als onafhankelijke de coalitie van N-VA en CD&V aan een meerderheid. Aan Gazet Van Antwerpen liet ze zondagnamiddag weten dat Vlaams Belang voor haar dé partij blijft, maar die woorden nam ze zondagavond onder druk formeel terug. “Ik krijg geen schepenmandaat, maar zal wel aanwezig zijn bij de besprekingen van het districtscollege”, zegt Van Uffelen aan Gazet Van Antwerpen. Van Uffelen was op 14 oktober een van de vier Vlaams Belang-verkozenen in BeZaLi en zetelde ook de voorbije legislatuur in de districtsraad voor die partij.
Zondagnamiddag klonk het dus nog dat het VB voor haar dé partij blijft. “Maar door mee in dit bestuur te stappen denk ik meer te kunnen verwezenlijken voor de polder. Met dit bestuur kunnen we meer nadruk leggen op het Vlaamse karakter en op het poldergevoel.”
Zondagavond stuurde Van Uffelen nog een mail naar de GVA-redactie, nadat er bij N-VA en CD&V ophef was ontstaan. “Ik ontken formeel dat ik dit zo gezegd heb. VB is voor mij niet dé partij. Anders was ik er wel blijven zitten.”
Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter is alvast in de wolken met de ontwikkelingen. N-VA Antwerpen zegt aan de krant de zaak te onderzoeken, het nationaal bestuur van CD&V is gealarmeerd. Geen van beide partijen wil maandagochtend echter bijkomende commentaar kwijt.

bron: Belga