Bart Tommelein, Jean-Marie Dedecker en Vincent Van Quickenborne leggen eed af

Bart Tommelein

Op de laatste dag van het jaar hebben nog acht West-Vlaamse burgemeesters de eed afgelegd bij provinciegouverneur Carl Decaluwé. Onder hen Bart Tommelein van Oostende, Jean-Marie Dedecker van Middelkerke en Vincent Van Quickenborne van Kortrijk. Het werd nog een drukke bedoening in de ambtswoning van gouverneur Decaluwé. Om half tien mocht Bart Tommelein (Open Vld) als eerste op visite bij de gouverneur, om er daarna de eed af te leggen. Er is onder meer gesproken over de veiligheid rond de haven van Oostende. “De ploeg blijft het belangrijkste. Burgemeester worden van uw stad is altijd belangrijk, ook voor mij als geboren en getogen Oostendenaar”, verklaarde Tommelein.

Daarna volgden nog Koenraad Degroote van Dentergem, Ivan Delaere van Pittem en Bert Maertens van Izegem. Tegen de middag was het de beurt aan Jean-Marie Dedecker van Middelkerke. “De mooiste handtekening dat ik ooit moest zetten”, aldus Dedecker die zich snel hernam. “Op dat in mijn trouwboekje na, uiteraard”, lachtte hij. Vincent Van Quickenborne had zijn vrouw en dochtertje Bo meegenomen. Zij stal de show toen ze de vlaggen neertrok kort voor de eedaflegging.

Na Van Quickenborne was het nog de beurt aan Dirk Walraet van Spiere-Helkijn en Eddy Lust van Menen. Die laatste zorgde op 14 oktober voor een verrassing van formaat door de CD&V van Martine Fournier, nochtans dé grote winnaar in Menen, buitenspel te zetten met een coalitie tussen zijn Open Vld, N-VA en sp.a.

bron: Belga