Samantha Markle is officieel een bedreiging voor halfzus Meghan

Foto AFP / G. Pugh

Samantha Grant, de halfzus van de Britse hertogin Meghan van Sussex, is door Scotland Yard op de ’fixated persons’-lijst gezet. Dat betekent dat ze volgens de Britse politie een gevaar vormt voor Meghan. 

Een plekje op deze lijst houdt specifiek in dat Samantha, mocht zij nog eens onaangekondigd op de stoep staan bij Meghan en haar familie, direct opgepakt mag worden. Een bron vertelt aan The Sunday Times dat Scotland Yard door Meghan zelf zou zijn gewaarschuwd in verband met ’Samantha’s aanhoudende ongewenste gedrag’.

Reactie Samantha

“Ik kan alleen maar zeggen dat dit belachelijk is. Ik ben geen risico voor haar”, reageert Samantha. Ook op Twitter gaat ze in op deze laatste ontwikkeling. “Dit is idioot, ik zit in een elektrische rolstoel en ik woon op een ander continent. Opkomen voor mijn vader en hopen dat ze het juiste doet, betekent niet dat ik gefixeerd ben op haar.”

“Media is geobsedeerd”

“En trouwens, de interviews die ik heb gedaan waren op verzoek van journalisten. De media is geobsedeerd, niet ik”, gaat ze verder in een volgend bericht. Samantha lijkt aardig gefrustreerd, want het ene bericht na het andere bericht volgt waarin ze haar daden goed probeert te praten. “Zelfs prinses Diana zette zich ervoor in dat vrouwen gehoord zouden worden. Dat ik ervoor op kom dat mijn zus het juiste doet, maakt me geen bedreiging of gek.”

Niet welgekomen in Londen

Er zijn sinds het begin van Meghans relatie met de Britse prins Harry door Samantha en haar familie al heel wat sneren uitgedeeld aan het adres van de voormalige actrice. In september vloog Samantha nog naar Londen in de hoop een en ander uit te praten met Meghan. Maar bij zowel Buckingham Palace als Kensington Palace kwam Samantha niet verder dan de poort.