Superprestige Diegem - Vanthourenhout en Aerts zijn blij met ereplaatsen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Michael Vanthourenhout finishte op een tweede plaats in Diegem. Hoewel hij even op kop reed, ging de overwinning niet echt door zijn hoofd. "Tegen Mathieu was ik niet opgewassen", klonk het bij de Marlux-Bingoal renner. Na de val van Mathieu van der Poel snelde Vanthourenhout hem voorbij. "Maar Mathieu pikte al snel weer aan en trok dan stevig door", zei de West-Vlaming. "Ik moest hem laten gaan, maar ik reed een tempo waarvan ik wist dat ik het wel kon houden en ik hoopte zo die tweede plek vast te houden."

De achtervolgers kwamen niet terug en dus werd het een tweede plek. "Daar ben ik blij mee. Het draait goed, maar ik durf geen uitspraken doen over het BK. Deze conditie moet ik wel kunnen vasthouden en dan zien we wel op het BK. Het podium is daar de ambitie, dat moet ik durven zeggen."

Toon Aerts was blij dat hij nog een snelle laatste ronde in de benen had. "Op het eind kon ik het verschil nog maken met Lars en Wout en grijp ik die derde plaats. Dat geeft me wel vertrouwen voor wat nog komt. Eerst Baal (waar hij won in 2017) en dan het BK."

bron: Belga