Bundesliga - Manuel Neuer: "Mijn carrière was afgelopen jaar bijna voorbij"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Manuel Neuer, de doelman van Bayern München, heeft in een interview aan de Süddeutsche Zeitung bekend dit jaar te hebben gevreesd voor het einde van zijn carrière. Neuer miste bijna het hele seizoen 2017-2018 door een derde voetbreuk in korte tijd. Neuer leverde in het voorjaar een strijd tegen de klok om fit te geraken voor de Wereldbeker in Rusland. Dat lukte de doelman uiteindelijk nipt. "Bij een nieuwe terugval voor de Wereldbeker had mijn carrière er mogelijk op gezeten", bekende Neuer. "Ik ben tot het uiterste gegaan om fit te geraken."

Duitsland ging er op het WK al in de groepsfase uit, maar voor Neuer zelf betekende zijn hernieuwde fitheid wel een opsteker. "Ik heb op dit moment nergens meer pijn. Ik kan alle bewegingen aan." Over stoppen bij de Mannschaft dacht de 32-jarige Duitser naar eigen zeggen geen moment na. "Ik ben nog niet klaar met het nationale team. Ik voel me nog bijzonder hongerig en wil nog titels winnen. Het eerstvolgende doel is ons als groepswinnaar kwalificeren voor het EK. De fans moeten opnieuw een team zien dat plezier uitstraalt. Op die manier moeten we ze terug naar de stadions lokken."

Neuer is dit seizoen opnieuw één van de steunpilaren bij Bayern München. Hij miste in de eerste seizoenshelft geen enkele minuut bij de Rekordmeister.

bron: Belga