21ste Eindejaarscorrida trekt 6.500 lopers

Er hebben zondag 6.500 lopers deelgenomen aan de Eindejaarscorrida die voor de 21ste keer plaatsvond in Leuven. Het loopevenement was daarmee volledig uitverkocht. Er waren op voorhand zelfs zoveel deelnemers ingeschreven dat de organisator, atletiekclub DCLA, besloot dit jaar geen inschrijvingen meer te aanvaarden op zondagochtend zelf. Bij de start van de 12 kilometer liep het wel even mis en werden de eerste acht lopers de verkeerde kant opgestuurd. De deelnemers konden dit jaar opnieuw kiezen uit drie omlopen van 4, 8, en 12 km. Alle parcours liepen door het historische centrum van de Leuvense binnenstad en het stadspark, met start en aankomst op het Mgr. Ladeuzeplein. Daarnaast was er de DCLA-kilometer, waar atleten in de dop de kans kregen al eens te proeven van een echte loopwedstrijd. Kinderen onder de 9 jaar konden, alleen of samen met hun ouders, hun beentjes de vrije loop laten in een race waar het vooral om plezier draaide.
Op de 12 kilometer won Dries Basemans van DCLA voor de derde maal op rij de corrida, meteen een record. Bij de dames was de eerste plaats weggelegd voor Charlotte De Wilde, eveneens lid van de Leuvense atletiekclub. Winnaars van de 8 kilometer waren Karolien Smet en Sander Hemeryck, terwijl Dieter Aerssens en Hanne Van Loock de snelsten waren op de 4 kilometer.
Bij de start van de 12 kilometer liep het wel even mis, meldt organisator Marc Beullens: “De eerste acht lopers werden even de verkeerde kant opgestuurd, door een misverstand in de communicatie tussen een seingever en de motorrijder van de politie. Dat hebben we wel meteen kunnen rechtzetten en de andere lopers zijn de goede kant uitgelopen.”

bron: Belga