Zoveel tijd hebben ouders voor seks

Zoveel tijd hebben ouders voor seks
Foto Pexels

Er zijn heel wat dingen waarvoor je plots minder tijd hebt als ouder. Een daarvan is seks. Een uitgebreide vrijpartij is nog zo simpel niet als je kind(eren) in de kamer naast je liggen te slapen. Dus beperken we ons maar tot vluggertjes.

Twee minuten, vijftien seconden

Een onderzoek van ChannelMum.com toont aan dat ouders gemiddeld twee minuten en vijftien seconden tijd hebben voor seks. Bij een op de twaalf koppels wordt dat zelfs ingekort tot minder dan een minuut. Er blijken heel wat middeltjes te bestaan om de dingen te versnellen. Een vierde kleedt zich niet eens uit en evenveel koppels gebruiken seksspeeltjes om sneller klaar te komen. Ondanks de tijdsdruk vindt 71% het toch belangrijk om vluggertjes in te lassen om de passie erin te houden. Opmerkelijk is dat de helft van de mannen beweert dat hun seksleven er na kinderen op vooruit ging, terwijl maar dertig procent van de vrouwen daarmee instemt.

Snel snel in de speelkamer

Waar gebeuren die vluggertjes dan? 42% verkiest de speelkamer of woonkamer nadat de kinderen naar bed zijn gegaan. Een vierde van de ouders kiest voor de slaapkamer of badkamer. Ook in de stemming komen is niet vanzelfsprekend wanneer er tijdsdruk is. Mannen verkiezen sexy kiekjes, vrouwen willen eigenlijk gewoon kunnen uitslapen of verlangen naar een massage. Doe je als man wat huishoudelijke klusjes? Dan kan je je in een vierde van de gevallen aan een beloning verwachten.