Buitenlandse top presteert sterk in Mechelen

Buitenlandse top presteert sterk in Mechelen

De Nederlander Hans Peter Minderhoud heeft op de Kerstjumping van Mechelen de Kür op muziek gewonnen, voor de Duitse Helen Langehanenburg en de Portugese Maria Caetano. Jorinde Verwimp werd met een achtste plaats beste Belg(ische). De grote revelatie op de Wereldbeker dressuur in Mechelen werd de Portugese Maria Caetano die met 11-jarige hengst Coroado een score van 80.160 procent achter zich kreeg en zo derde werd. “Sinds vorig jaar train ik in Duitsland; aanvankelijk met de bedoeling om Aken en het wereldkampioenschap in Tryon voor te bereiden”, verklaarde Maria Caetano haar progressie. “Maar na Tryon heb ik beslist om in Duitsland te blijven trainen omdat het mij heel veel baat bij brengt. Het is niet altijd even leuk om zo ver van huis te zijn maar als ik naar het resultaat zie, heb ik het er wel voor over.”

Onmiddelijk na Maria Caetano nam de Duitse Helen Langehanenberg met de 16-jarige Damsey FRH de leiding over met een totaal van 82.880 procent. “Ik wil dolgraag naar de Wereldbekerfinale in Göteborg maar momenteel staan wij met vijf landgenoten in de Top 8 en er mogen maar twee van ons naar de finale”, gaf Legehanenberg aan waarom zij zo sterk presteerde. “Oorspronkelijk wilde ik niet naar Mechelen komen, omdat ik dan op Kerstdag moest vertrekken. Maar toen ik zag dat de dressuur een dag later was geprogrammeerd dan normaal, heb ik geen seconde meer getwijfeld.”

Voor Hans Peter Minderhoud kwam zijn zege met de 10-jarige hengst Glock’s Dream Boy N.O.P. en een resultaat van 83.665 procent eerder als een verrassing. “Vorige week in Londen liep Dream Boy nog heel stroef en twijfelde ik of ik wel naar Mechelen zou gaan”, bekende de Nederlander op de persconferentie. “Nu ben ik bijzonder blij dat ik toch ben gekomen. Mijn paard liep een heel stuk soepeler en bovendien wonnen we ook nog.”

bron: Belga