Belgen in het buitenland - Ajax-directeur Overmars: "Hoop op terugkeer Vertonghen en Alderweireld"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Marc Overmars, de technisch directeur van Ajax, heeft aan Ajax TV verteld dat hij Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen heeft gepolst voor een terugkeer naar de Amsterdammers. "Je leest overal: Alderweireld wil terug, Vertonghen wil terug. Maar dan heb ik wel graag dat ze dat doen wanneer ze nog fit en hongerig naar succes zijn", liet Overmars in duidelijke taal optekenen. Ajax haalde afgelopen zomer met Dusan Tadic en Daley Blind twee spelers terug uit de Premier League naar Nederland. Dat werd een succesverhaal en daarom hoopt Overmars verder te gaan op dit elan. "We hebben contact met Vertonghen en Alderweireld", aldus de voormalige buitenspeler van onder meer Arsenal en FC Barcelona. "Maar er is nog niets toegezegd. Mensen lezen over Vertonghen en Alderweireld die terug naar Ajax willen komen, maar dan wil ik wel dat ze dat doen wanneer ze nog fit zijn en hongerig naar succes."

Jan Vertonghen (31) beschikt bij Tottenham nog over een overeenkomst tot medio 2020. Ook Toby Alderweireld (29) ligt tot juni 2020 vast bij de Spurs. Alderweireld lag oorspronkelijk maar tot komende zomer vast in Londen, maar coach Mauricio Pochettino bevestigde donderdag dat Tottenham de eenzijdige optie in zijn contract heeft gelicht. Zo ligt ook Alderweireld tot medio 2020 vast, maar kan hij wel voor een vastgesteld bedrag van 27,7 miljoen euro de club verlaten.

Alderweireld speelt sinds de zomer van 2015 bij de Spurs. Voordien verdedigde hij bijna tien jaar de kleuren van Ajax (2004-2013), zowel als jeugdspeler als als prof. Jan Vertonghen legde een gelijkaardig parcours af. Hij speelt sinds de zomer van 2012 voor Tottenham. Daarvoor speelde hij, zowel bij de jeugd als bij het eerste elftal, negen jaar in Amsterdamse loondienst (2003-2012).

bron: Belga