Thomas Cook zet excursies naar Caïro “on hold”

Thomas Cook zet excursies naar Caïro "on hold"

Thomas Cook heeft een voor morgen geplande excursie naar de Egyptische hoofdstad Caïro voor toeristen die verblijven op andere plaatsen in het land, voorlopig afgelast. Dat meldt een woordvoerster van de touroperator. Zowel Thomas Cook als TUI zegt geen Belgische klanten te hebben die in Caïro verblijven. Bij een bomontploffing op een toeristenbus in de buurt van de piramides van Gizeh, ten zuiden van Caïro, zijn twee Vietnamezen om het leven gekomen. Tien anderen raakten gewond. Aan boord van de bus waren veertien Vietnamese toeristen en twee Egyptenaren.

Egypte is een populaire toeristenbestemming. De Belgische klanten van TUI en Thomas Cook, de grootste reisorganisators in ons land, zitten niet in de hoofdstad. “Wij vliegen niet op Caïro, maar er zijn wel excursies naar daar. Doorgaans kiezen onze klanten daar niet voor. Ze komen voor de zon en de zee”, zegt Tui-woordvoerder Piet Demeyere.

Thomas Cook had zo’n excursie naar Caïro gepland op zaterdag, maar die staat voorlopig “on hold”. “We wachten tot we verdere details hebben”, zegt een woordvoerster van het bedrijf.

bron: Belga