Radja Nainggolan viert terugkeer in Inter-selectie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Radja Nainggolan zit opnieuw in de kern van Inter Milaan voor de verplaatsing van zaterdag naar Empoli. De voormalige Rode Duivel werd voor de topper op de tweede kerstdag tegen Napoli (1-0 zege) disciplinair geschorst door zijn eigen coach, Luciano Spalletti, omdat hij herhaaldelijk te laat op training kwam. De dertigjarige Nainggolan maakte afgelopen zomer de overstap van AS Roma naar Internazionale. Sindsdien kwam hij tot vijftien officiële duels (en drie goals) voor de Nerazzurri.

De afwezigheid van Nainggolan tegen Napoli werd volledig overschaduwd door de rellen voor de aftrap, waarbij een dodelijk slachtoffer viel. Verder lieten de thuissupporters zich van hun slechtste zijde zien door de Senegalese verdediger van Napoli, Kalidou Koulibaly (ex-Racing Genk), meermaals racistisch te bejegenen.

Door de zege tegen Napoli nadert Inter de Napolitanen in de stand. Napoli is tweede met 41 punten, Inter derde met 36 punten. Leider Juventus staat ongenaakbaar aan kop van de Serie A met vijftig punten.

bron: Belga