Thibaut Courtois pakt hatende Liverpool-fan keihard terug

Foto: Belga / Dirk Waem

Wie Thibaut Courtois in de toekomst nog eens een steek wil geven op sociale media, denkt beter twee keer na. Daar kan een brutale Instagramvolger over meespreken.

Liverpool-fan en Instagramgebruiker @futbul_gazer beleefde gisteren niet zijn beste dag op het sociale mediaplatform. Real Madrid-doelman Thibaut Courtois postte een foto van de Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi. “Eén van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest”, titelde hij het kiekje. Instagramgebruiker @futbul_gazer reageerde daarop met: “Nog steeds geen clean sheet kunnen houden”, doelend op de weinige keren dat Courtois de nul kon houden bij De Koninklijke.

Courtois liet zich niet doen en antwoordde gevat: “Nog steeds geen Premier League gewonnen”, schoot hij recht in de roos. Zijn volgers hielden het niet meer uit van het lachen: van “Savage” over “Burn” tot “Reactie van het jaar”.

Twee keer kampioen

Liverpool heeft sinds 1990 nooit meer een titel behaald in de Premier League. Courtois kroonde zich met Chelsea maar liefst twee keer tot kampioen, in 2015 en 2017. Sinds augustus van dit jaar is hij de vaste doelman van Real Madrid. Van de 14 matchen die hij daarbij al speelde, behield hij zes keer een clean sheet. Hij incasseerde 16 doelpunten.

View this post on Instagram

One of the most beautiful places I visited! 🕌

A post shared by Thibaut Courtois (@thibautcourtois) on