Vlaamse regering vernieuwt samenwerking met UNAIDS

Vlaamse regering vernieuwt samenwerking met UNAIDS

De Vlaamse regering heeft zijn samenwerking met UNAIDS vernieuwd. De komende twee jaar wordt in totaal 1,5 miljoen euro programmasteun toegekend aan het anti-aidsprogramma van de Verenigde Naties. Dat heeft het kabinet van de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois (N-VA) vandaag meegedeeld. Vlaanderen werkt al sinds 2000 samen met UNAIDS. De vorige samenwerkingsovereenkomst, voor de periode 2015-2018, voorzag al dat de Vlaamse regering jaarlijks 750.000 euro overmaakt aan de organisatie. Het nieuwe akkoord, voor 2019 en 2020, voorziet dus dezelfde jaarlijkse bijdrage.

“De focus van deze partnerovereenkomst zal vooral liggen op een nog sterkere aandacht voor kwetsbare groepen en individuen zoals seksuele minderheden en adolescente meisjes”, zegt Geert Bourgeois over de vernieuwde samenwerking. Voorts wordt er inhoudelijk niet meer uitsluitend gefocust op zuidelijk Afrika, maar wordt er ook een verwijzing ingebracht naar Oost-Europa en Centraal-Azië. Bovendien wordt ook de nadruk gelegd op een nultolerantie ten opzichte van corruptie en tegenover seksueel misbruik binnen de organisatie.

“Vlaanderen wil zijn reputatie als voorspelbare donor voor multilaterale instellingen met bewezen relevantie hoog houden en zijn financiering voor UNAIDS voortzetten”, zegt Bourgeois nog.

bron: Belga