MIVB zet 450 chauffeurs in tijdens oudejaarsnacht

MIVB zet 450 chauffeurs in tijdens oudejaarsnacht

De Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB zet tijdens oudejaarsnacht 450 chauffeurs in om de feestvierders veilig naar huis te brengen. De bus-, tram- en metrolijnen worden versterkt tot 5.30 uur en bovendien rijden de reizigers gratis vanaf middernacht. De metrolijn worden vanaf 20 uur tot 2 uur versterkt. Met name op lijn 2 rijdt de metro vanaf 20 uur door tot aan de halte Heizel om iedereen toe te laten om naar het vuurwerk aan het Atomium te gaan kijken.

De vijf tramlijnen 3, 4, 7, 51 en 93 krijgen in de nacht van oud op nieuw vanaf 20 uur een hogere frequentie en blijven rijden tot ongeveer 2 uur. Voor de echte nachtbrakers zijn er elf Noctis-buslijnen die van middernacht tot ongeveer 5 uur rijden. Om zoveel mogelijk reizigers te vervoeren, zet de MIVB op alle lijnen uitsluitend gelede bussen in.

Er zijn wel enkele beperkingen op het net. Tussen 23.45 en 00.15 uur wordt het station Heizel tijdelijk gesloten. Het station Koning Boudewijn wordt omwille van de verwachte volkstoeloop en uit veiligheidsoverwegingen op 31 december gesloten tot 18 uur en op 1 januari tot 8 uur.

Tram 7 bedient eveneens vanaf 18 uur zijn eindpunt Heizel niet en stopt aan de halte Eeuwfeest. Buslijnen 84 en 88 worden vanaf 18 uur dan weer beperkt tot de halte Palfijn en de Noctis-buslijn 18 krijgt als eindhalte Stadion.

bron: Belga